Als orthomoleculair therapeut kijk ik wat je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. En wat je nodig hebt in welke verhouding en wat we kunnen gaan doen wanneer deze verhouding uit balans is. Wanneer ons lichaam langdurig uit balans is, kan dit leiden tot vele stoornissen en ziekten. Een disbalans in ons lichaam kan diverse oorzaken hebben. Inmiddels is het duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van chronische ziekten, bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes.

Niet alleen een goede voeding, vertering en opname is noodzakelijk. De oorzaak van tekorten vinden we vrijwel altijd in de darmen. Onze darmen weerspiegelen onze gezondheid! Naast een juist voedingspatroon, kijk ik ook naar het bewegingspatroon en het functioneren van de psyche. Het één functioneert niet goed zonder een goede functie van het ander. Alles staat met elkaar in verbinding. Je leefstijl en leefomstandigheden zijn mede bepalend voor je algehele gezondheid. Rust, ontspanning en beweging zijn minstens zo belangrijk en worden ook meegenomen in de behandeling.

Onderdelen van de orthomoleculaire behandeling:

Doel
Wat wil jij veranderen aan jouw gezondheid? Dit is de vraag die centraal staat tijdens de behandeling.
Waarom wil je veranderen en waarom is dit nog niet gelukt? Samen maken wij een stappenplan om jouw doel duidelijk in beeld te krijgen.
Tijdens het eerste consult nemen we je intakeformulier samen door en nemen zodoende jou gezondheid en eventuele klachten onder de loep. Het doel is om goed te begrijpen wat je nodig hebt, zodat ik van daaruit een plan kan opstellen. Je krijgt alvast wat aanpassingen en tips mee waar je de eerste weken mee aan de slag kunt. Tijdens het tweede consult zullen we doornemen hoe de aanpassingen zijn ervaren en het verder behandelplan samen bespreken.

Voedingsanalyse
Hierbij wordt gekeken naar jouw voedingspatroon. Er wordt gekeken naar macro-, en micronutriënten die je binnenkrijgt, maar ook of je voedingsstoffen goed kunt opnemen. Aan de hand van jouw klachten krijg je persoonlijk voedingsadvies.
We kijken met welke veranderingen je de benodigde voedingsstoffen binnen kunt krijgen én opnemen. Natuurlijk houden we rekening met jouw voorkeuren, leefstijl en eventuele allergieën.

Leefstijlanalyse
Voor een gezond leven is een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Plezier hebben in bewegen, tijd nemen om te genieten en een gezonde nachtrust schiet er weleens bij in. Daarom is het belangrijk te ontdekken waar je blij van wordt, waar je van geniet en ‘s ochtends voor uit bed springt.
 
Supplementen
Onder voedingssupplementen worden vitamines, mineralen, sporenelementen en probiotica verstaan.
Deze kunnen ter ondersteuning naast een gezond voedingspatroon worden ingezet om tekorten aan te vullen en klachten te voorkomen of bestrijden. Deze worden enkel ingezet als hiervoor wetenschappelijke onderbouwing is. Supplementen zijn niet bij de prijs van een consult inbegrepen.

Bij de behandeling van klachten is het belangrijk om verder te kijken en de oorzaak aan te pakken. Daarom kan het voorkomen dat er naast voeding ook op andere gebieden, lichamelijk of geestelijk, aandacht nodig is.
Eventueel kan ik doorverwijzen of samenwerken met een leefstijlcoach.

Onderzoek
Het is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij voedsel intolerantie, om ontlasting- bloed- of speekselonderzoek te laten verrichten. Ik werk samen met RP Sanitas Humanus.

Onafhankelijk
stOERgezond werkt onafhankelijk. Hierdoor kan een selectie gemaakt worden uit supplementen van de beste merken.