Huidverzorging van binnenuit

Gezonde voeding doet wonderen voor je huid. Huidverzorging van binnen én buiten is het meest effectief. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘een gezonde huid begint van binnenuit’
Maar een mooie huid draait niet alleen om gezond eten. Stress reduceren, voldoende slaap, goed in je vel zitten: ze zijn allemaal net zo belangrijk om stralend voor de dag te komen. Je gehele leefstijl dus. Ook de manier waarop je je eten bereidt of met welke stoffen je dagelijks in aanraking komt heeft invloed op de conditie van onze huid.
Voor vitamine E, C, A en de spoorelementen seleen en zink, is de antioxidant-werking duidelijk aangetoond. Deze stoffen zitten onder meer in groenten en fruit met lekker veel kleur dus; ‘eet de hele regenboog!’ Hoe feller en donkerder de kleur, hoe beter 🌈
Je kunt je huid niet blijer maken dan met volop antioxidanten. Je hebt ze elke dag nodig om weerstand te kunnen bieden tegen schadelijke invloeden van binnen- en buitenaf (vrije radicalen genoemd). Antioxidanten zorgen ervoor dat deze vrije radicalen geen vrij spel krijgen: ze gaan het oxidatieproces tegen. Hierdoor blijft de schade aan cellen en weefsels beperkt: het grootste geheim tegen huidveroudering.
De hoeveelheid vrije radicalen die jouw lichaam binnenkomen heb je grotendeels zelf in de hand. Bijvoorbeeld door zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten, niet te roken, niet te lang in de zon te zitten, weinig suiker te nuttigen en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten te gebruiken.
Naast allerlei voedingsstoffen is voldoende water met mineralen onmisbaar voor een soepele huid 💦
Naast felgekleurde groenten en fruit spelen gezonde vetten een cruciale rol bij een mooie, gevoede huid. Vooral de belangrijke huidvitamine E vinden we hier in terug. Avocado’s, noten, zaden, kokosproducten: ze zitten er vol mee 🥑
Veel vrouwen smeren allerlei vochtinbrengende crèmes om die droge plekjes tegen te gaan maar de oplossing zit van binnen! Neem een algen- of visoliesupplement en/of eet vette vis, walnoten, chiazaad, lijnzaad en algen en je zult zien dat je huid daarvan opknapt.

Deel deze blog!

Ook interessant