Je brein en verandering

Je brein en verandering 🧠
Ons brein is geprogrammeerd om je in leven te houden. Niet om je gelukkig te maken. Ons brein focust op dingen die fout kunnen gaan, en wilt het liefst alles hetzelfde houden. Want verandering, dat is immers een nieuwe situatie en daarmee potentieel gevaar.
Daarom is het zo makkelijk om je te blijven focussen op het negatieve, op wat moeilijk is, op wat niet goed gaat. Op het feit dat de verandering in je voedingspatroon zoveel moeite, tijd en energie kost. Dat is jou brein, die je in leven probeert te houden. Elke verandering kost energie in het begin, maar als je eenmaal gewoonten gecreëerd hebt en jezelf geen beperkingen oplegt, zal het een stuk makkelijker gaan.
Jij bent degene die bewust kan werken aan geluk. Aan de positieve dingen zien. De kleine stappen die goed gaan, de veranderingen die mooie resultaten geven. En als je dan bewust tegen je brein zegt dat het veilig is, dan is hij ook weer tevreden. Je focussen op wat je wel wilt en wel kunt in plaats van gezond eten als beperking te zien. Elke stap die je zet is er een in de goede richting! 🙏

Deel deze blog!

Ook interessant