Uiensoep voor je weerstand
Moeder natuur is briljanter dan je denkt. Voordat synthetische geneesmiddelen hun intrede deden vertrouwden we op geneeskrachtige eigenschappen van kruiden en specerijen om gezond te blijven.
De specerijen in onderstaand recept voor uiensoep zijn een geweldige toevoeging en leveren een bijdrage aan je gezondheid:
Gember:
In VERSE gember zitten veel ontstekingsremmende stoffen. En daarnaast beschikt het over sterke antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. Bovendien kan de gember in de uiensoep je maag en darmen kalmeren en neemt een opgeblazen gevoel af. Wanneer je veel last hebt van een opgeblazen buik of winderigheid, is het goed om eens verder naar je vertering te kijken.
Kurkuma:
Deze krachtpatser, blijkt uit wetenschappelijke onderzoeken, heeft ook zeer sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Als natuurlijk antibioticum kan kurkuma de groei van bacteriën, gisten en zelfs virussen remmen! Je doet er slim aan om kurkuma met een snuf zwarte peper te combineren om zo de opname van kurkumine te bevorderen.
Uien:
Uien zijn rijk aan vitamine C en een natuurlijke remedie tegen virussen en bacteriën.
In uien en knoflook zit inuline. Dit is een superfood voor allerlei darmbacteriën die onder meer jouw immuunsysteem ondersteunen.

Ingrediënten uiensoep:









Doe wat kokosolie in de pan en fruit hierin de grove stukken uien en knoflook samen met zeezout en peper.
Voeg water toe tot de uien net onder water staan. In plaats van water en evt. een bouillonblokje kun je ook bottenbouillon gebruiken. Voeg de kurkuma en gember met de (verse) kruiden toe. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg zeezout en peper naar smaak toe.
Zeker nu we midden in de herfst en richting winter gaan is geen gek idee om deze ingrediënten eens wat vaker op tafel te zetten